Sommer 2020 på Vallebu

15. juli til 21. juli 2020

Onsdag 15. juli tok familien Valle en uke sommerferie på Vallebuhytta. Siden «nesten hele Norge» i år skal feriere innenlands var det bra med trafikk både oppover og ned fra fjellet den dagen’’ (og tilsvarende trafikk både dagene før, og etter). Da vi kom frem la vi merke til at det var noen som hadde vært der før oss, og som ikke forventet at vi skulle dele på uteplassen. Det var en liten hareunge som hadde «tatt inn» på tunet, og som vi fikk hilse på både sent og tidlig.

Torsdagen var vi på Langedrag, og igjen fikk vi smaken på «hele Norge på Norgesferie». Vi har rett og slett aldri sett så mange biler eller mennesker på Langedrag tidligere. Men det kommer nok godt med for gården, siden de måtte holde stengt for publikum store deler av vintersesongen inkludert påsken.

Lørdagen var vi på Gol, den siste dagen av Golsdagene. Det ble tid til å prøve både hoppeslott og andre aktiviteter (brettspill i gatestørrelse og ballspill i binge). På vei hjem fikk vi også med oss brød og julekake fra det berømte Gol bakeri.

Søndag fikk vi oss en båttur med vår lille Pioner 10 over til øya på Buvatn. Der ble det både piknik, oppdagelsesferd og gjemsel, alt etter Benjamins ferdigtegnede huskeliste. Øya er godt brukt i år, da mange av barna i området har oppdaget hvor mye spennende som finnes der. Tøffingene Benjamin og Viktoria fikk seg også et bad i Buvatn fra flytebrygga til Willy.

På ettermiddagen kom farfar og bestemor med bobilen, og det var stas. Benjamin fikk overnatte i bobilen til dagen etter, mens bestemor sov inne i hytta. De fikk seg også en guidet morgentur ned til vannet med Benjamin som guide. Øystein var tilbake på jobb mandag morgen, på hjemmekontor fra hytta.

Litt senere på dagen dro Benjamin, Viktoria og mamma til Tunhovd-skolen, som har blitt barnehage, for å leke i skolegården der. I tillegg fikk Benjamin seg en ny lamme-venn på andre siden av gjerdets om han matet med gress. Etter en liten handletur og ispause på Jokeren stakk vi innom kompisene Tor og Maria Tollnes på Tunhovdåsen hyttefelt. Der fikk vi lov til å gå på taket å prøve Tors siste prosjekt, to flotte lenestoler oppe på torvtaket.

Samme kveld fikk vi kveldsbesøk av Tor og Maria på hytta. Det var veldig hyggelig, siden det må ha vært et par år siden sist gang vi møttes. Da ble det tid til å dele oppdateringer fra hverdagene våre og ikke minst fra den underlige korona-våren. I tillegg fikk vi noen gode turtips fra Tor som vi vil ta med oss videre. Det resulterte faktisk i at familien Valle tok seg en Tor-tipset topptur fra demningen i enden av Rødungen-vannet til Vardhovda dagen etter. Den ligger på 1119 meter over havet med nydelig utsikt, både til Hallingskarvet, Nesfjellet og til Såtenatten, og alt mellom. Mestringsfølelsen var stor da vi kom opp i sterk motvind, både for store og små.


Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.