Påsken 2019

13. til 21. april 2019

Tidenes påskeferie startet palmelørdag formiddag med kjøretur fra Sundvollen, al ler helst for å unngå fredagskøen ifm påskeutfarten. Vel, det var ikke få andre som hadde tenkt nøyaktig samme tanken for trafikken mot fjellet kan kun beskrives som god, gammeldags kø. Men det ble allikevel en hyggelig tur; både med reiseleker, med god avslapping og med grillpølser og handling på Nesbyen.

Palmesøndag dro vi, tradisjon tro, til gudstjeneste på Langedrag. Etterpå ble det både tid til å besøke dyra og spise kortreiste burgere av villsvinkjøtt fra grillen på Langdrag. På kvelden var Anne Lise på gudstjeneste på Betel i Nesbyen og delte Palmehelgens hendelser i årets påskevandring.

Mandagen ble det skilek rundt hytta, pluss (en noe forsinket) søndagsmiddag: Lammefrikasse fra matprat.no

Tirsdagen dro hele familien til Nesbyen alpinsenter. Benjamin og mamma fikk noen timer i bakken, mens Viktoria og pappa tok en langrennstur fra Nystølkroken. Alle fire fikk seg vafler med syltetøy som belønning.

Onsdagen kom Ingvild, Dina og Vegard på besøk, og ble møtt med påskerebus og påskeegg. Skjærtorsdag var vi på Nystølkroken, som også har blitt en påsketradisjon. Først var vi med på påskegudstjenesten, så ble det skitur og lunsj, og til slutt litt aking. Langfredag tok Ingvild, Dina og Vegard turen tilbake til Grenland.

Senere samme dag ble det årsmøtet i hytteforeningen og det årlige påskeskirennet på Buvassbrenna. Benjamin gikk skirennet sammen med mamma og fikk påskeegg til premie. Fredag kveld oppdaget vi noe få røde prikker på Viktoria og forsto at det var de røde hundene som var på vei. Ikke helt uventet da Benjmin hadde hatt dem to uker tidligere.

Lørdagen fylte Viktoria 2 år, noe som ble feiret med besøk av Eli, Stig, Simen og Sander (på vei fra Gol-påske), pluss Maria, Thomas, Alvilda og Natanael (fra Tunhovdåsen hyttefelt). Til bursdagen ble det helstekt lam til middag, gele med vaniljesaus og eplekake til dessert.

Påskeegg-bonanza: Det ble hele fem påskeegg på barna våre denne påsken: ett på fredag, da vi var på middag hos Leonard og Linnea, ett på onsdag, med påskerebusen sammen med Dina og Vegard, ett på langfredag som premie etter påskeskirennet, ett på påskeaften fra Stig og Eli, og til slutt ett da vi kom hjem og var på besøk hos familien i Hønefoss kirke.


Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.