Får-i-kål

28.-30. september

Etter å ha hatt disse trofaste sauene gående rundt hytta og på fjellet hele sommeren, er det nesten litt vemodig å markere fårikåldagen med … ja, nettopp med det: Får i kål, oppi i gryta, gjennomkokt og mør. For selv om vi prøver å holde sauene utenfor plen og terrasse, så har vi jo en kompis på fire som alltid vil løpe etter dem, og mate dem med det han har for hånden.

Fårikålens dag skal visstnok markeres den siste torsdagen i september, ifølge Trine med matbloggen. Men ytterst få spiser fårikål på ukedager på grunn av den lange koketiden, ei heller selveste Trine.

Men lørdag 29. september kom tante Liv og Håkon på besøk til Vallebu og gryta var full av får, kål og hel pepper. Selv om Trine med bloggen sverger til kun poteter som tilbehør, skeier vi vanligvis ut med noen gulrøtter ved siden av også. Til dessert ble det gulrotkake i muffinsporsjoner.

Liv og Håkon hadde vært en tur på Hemsedal for å lagre veteranbilen til Håkon, men tok turen til Vallebu fra lørdag til søndag. Siden dette var deres første besøk på Vallebu, hadde Benjamin og Øystein møtt opp ved postkassene for å guide dem opp til hytta fra bommen.

Det bør jo også nevnes at snøen har gjort sin forsiktige entre på fjellet. Det lå hvitt rundt hytta da vi kom, og for sikkerhets skyld byttet vi til vinterdekk på vei til hytta, for å være godt skodd til morgenkvister og sene kvelder.

Søndagen ble en rolig affære med et par korte oppdagelsesturer rundt hytta, i tillegg til et par praktiske småting: lagring av utemøbler, ryddig og lagring av det elektriske gjerdet, bytting av et par lampetter, etc. etc. 


Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.