Sommerferie på Vallebu

24. til 31. juli

Avslutningen på sommerferien for Øystein, Anne Lise og Benjamin ble en flott uke på Vallebu, oppsummert i en håndfull prosjekter og godt sommervær.
Da vi åpnet kjøleskapet, fant vi en pose poteter som hadde vokst ut av posen sin. Potetene ble til fuglemat på Valleburestauranten for trost og andre som spiser frukt, bær og rotgrønnsaker.

Ett av sommerens store prosjekter var å male hemsen, og med en maxhøyde på 180 cm ble det både sittende og krumbøyde penselstrøk. Etter to strøk grunning av taket, samt et strøk hvit halvblank interiørmaling, og et strøk interiørbeis i Drivved av vegger, dør og senger ble soverommet på hemsen både triveligere og varmere.

Torsdagen tok hyttefolket en tur til Langedrag, som for anledningen var helt full av voksne og barn, dyr og fugler i alle størrelser og fasonger. De første som møtte oss var geitene, som spiste gress fra taket. Benjamin koste seg med mating av reinsdyr og løping etter kaninene. De voksne fant glede i en kaffekopp og spenningen ved å se en gruppe mennesker besøke ville ulver.

Andre høydepunkt for Benjamin, var gravingen på en ny tomt på Buvassbrennas B-felt. (Den prosjekterte hytta kan for tiden ses på finn.no). Både gravemaskinen og dumperen fra Løken-graverne gav spennende underholdning for minsten. Og om ikke dette var nok, fikk også toåringen låne en egen gravemaskin av hyttenaboene Sølvi og Willy. Med den kunne jord og stein flyttes og hentes rundt på Vallebu-tomta. I tillegg ble det tid til et bad i badebalja på terrassen, besøk av kaptein Sabeltan (som prøvde å stikke av med balja), og litt vassing i Buvatn.

Øystein sitter i styret for Buvassbrenna hytteforening, som nylig har gått til innkjøp av nytt postkassestativ og infotavle ved innkjørselen. Hans bidrag til prosjektet var å male infotavla og seks nye postkasser. Dermed kan flere hytteeiere få posten sin tilsendt mens de koser seg på hytta. Kassene ble malt i trebitt oljebeis; farge Burmateak… som plutselig gav hyttefolket den gode ideen å beise hagemøblene i samme Burmateaken. Siden det var meldt regn, ble arbeidet utført under presenning… Og siden terrassen nå var fri for møbler, fikk hyttefolket enda en god idé; å male hele terrassen, med terrassebeis Tjærebrun, i to strøk.

Det ble også tid til et par andre småprosjekter, som for eksempel å lage skistativ, pynte frontveggen med treski, oppgradere fuglerestauranten med bedre fundament, og mate  “husdyrene” våre, (ekornet, grønnsisiken, nøtteskrika og alle de andre).


Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.