Gravere og moltejegere

18.-21. august

Benjamin, Øystein og Anne Lise dro opp til Vallebu torsdag kveld, siden det var planleggingsdag i Benjamins barnehage på fredag. Den 19. august ble det altså gjemmekontor; Ja, du leste rett, kontortid bortgjemt på hytta. Fredag kveld kom Anne Lises venninne, Bente Mette Riise til Vallebu for å teste om molteteften hun hadde hatt tidligere på sommeren fremdeles var inntakt.

Lørdag formiddag var det tid for moltejakt og flytting av jord. Øystein og Benjamin sto for graving, trillebårkjøring og tramping av jordhaugen som Løke-graverne hadde lesset av på Vallebutomta. Imens trasket Bente Mette og Anne Lise rundt Krafsen og på myrene for å lete etter det naturlige gullet. Av de to teamene var det gutta som hadde mest suksess. Mens baksiden av hytta ble plan og fin, resulterte moltejakta i fire modne bær, pluss to harde kart. Belønning ble det allikevel på alle fire, for Bente Mette hadde laget hjemmelagde brownies.

Lørdag ettermiddag var hele gjengen en tur på Langedrag. Siste nytt derfra var to nydelige gaupeunger, født i sommer. Ellers kom vi midt i tiden for pelsskifte hos fjellrevene og tiden hvor reinsdyrene kvesser sine gevir før de faller av for vinteren. Til slutt var Øystein og hyttenabo Willy ute og kappet tre store furuer, for å få bedre utsikt.


Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.