Påsketur 2016

18. – 28. mars

Påsken startet allerede i barnehagen for lille Benjamin hvor alle barna ”kunne gå med gult”. Selv om cap-en var både gul og kul, så var ikke Benjamin klar for å starte cap-sesongen riktig enda.

Fredag til mandag hadde vi besøk av Gustav og Bjørn Erik, Anne Lises onkel og bror, som besøkte Vallebu for første gang. Lørdagen ble det skitur rundt Krafselia på skikkelig påskeføre og nydelig lammelår på kvelden.

Søndagen dro hele gjengen på påskegudstjeneste på Langedrag, med påfølgende omvisning og materunde. Guiden Emma på 350 kg viste vei til villsvin-foringen. Palmesøndagen ble avsluttet i Betel, pinsemenigheten på Nesbyen, hvor Anne Lise hadde påskevandring.

Nytt påskebesøk kom sent søndag kveld, Silje og Fredrik, gode venner fra Oslo som tok mellomdagene på Vallebu. De nyforlovede (Silje og Fredrik) fikk seg noen fine skiturer fra Nystølen, mens familien Valle holdt seg mer på hytta, og helst i sølepyttene. Tirsdag kveld laget Fredrik og Øystein helstekt ørret med tilbehør. Onsdagen var det på tide å slappe av i solveggen med appelsin og sjokolade, da dette var påskens aller fineste dag.

Skjærtorsdag fikk hyttefolket seg også en tur til Nystølkroken på påskeandakt med Eivind Fagermo (tidligere prest i Nesbyen) og kirkekaffe på huset. Langfredag var det tid for Årsmøte med Buvassbrenna hytteforening og årets store høydepunkt; påskeskirenn på Buvassbrenna.

Påskeaften slo hyttefolka til med en lengre skitur med Nordic cab´en rundt Tunhovdåsen. Og jommen var det ikke påskeskirenn hos nabo-hyttefeltet den dagen, så vi fikk testet løypa. På kvelden fikk vi besøk av Maria og Thomas, Anne Lises gravide søster og mann, som hadde tilbrakt påsken på Tuhovdåsen med svigers.

Første påskedag skulle hytta vaskes og ryddes, og sesongens siste aketurer skulle kjøres. Vi fikk også med oss en påskedagsgudstjeneste på tv og en trilletur med Benjamin.


Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.