Romjul og Nyttår på Vallebu

27. desember – 2. januar

Etter julefeiring og familieselskaper i Skien og Porsgrunn, tok Øystein, Anne Lise og Benjamin turen til fjells tredje juledag. Og siden det ikke ble hvit jul i Grenland, var det stas at det ble hvit romjul og nyttår på Buvassbrenna.

Siden ingen hadde besøkt Vallebu gjennom hele desember, var det nødvendig å lage litt jul der oppe. Med tre sorter julebakst og julelys i vinduene, fikk Vallebu tilbake julestemningen.

Turens høydepunkt for Benjamin på 1 år var uten tvil møtet med akebakken foran hytta. Der fikk både mamma og pappa prøve seg utfor sammen med Benjamin. Et annet høydepunkt var julegaven fra hyttenaboene Harald og Gro; en kjempetøff Thomas toget-speilbok som ble romjulens lektyre.

Siste nytt fra fuglerestauranten må også nevnes: Da hyttefolket kom opp var begge fuglematerne borte, MYSTISK. Fuglene var dermed også fraværende, inntil Øystein strødde fuglefrø ut over terrassen. Etter et par dager fikk vi besøk av en gjeng sultne dompaper på uterestauranten; et veldig hyggelig julebesøk.

Og så var det spørsmålet om skiføre da; og da er svaret ”Nei”. Til tross for at det snødde hele romjulen, kom det ikke nok snø til å prøve ut skia. Men Nordic Cab-en fikk seg en luftetur første nyttårsdag, sammen med alle tre.

Til slutt litt julemat-prat: Det ble også testing av ribbemiddag i romjula, i tilfelle det blir vår tur til å ta med familien til fjells for julefeiring neste gang. Ellers ble det kalkun a la Gordon Ramsey (tradisjon tro) og panna cotta med bringebær til nyttår.

 


Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.