Romjul og nyttår

27. desember – 4. januar

Tredje juledag var delegasjonen Valle tilbake på hytta. Det første de fant var et kantret juletre 🙁 Da var det bare å sette det opp igjen og samle julekuler over hele stuegulvet. Etter en kort stund var julestemningen tilbake på Vallebu.

På vei opp hadde vi kjøpt en ny babygym til Benjamin for selvaktivisering dersom godværet skulle utebli (noe det gjorde de første dagene, med temperaturer kaldere enn 20 minus).
Søndagen (4. dag jul) fikk vi besøk av våre gode hyttenaboer, Gro og Harald, som ville hilse på Benjamin. Hyggelig med julebesøk.
Fuglene fikk en ny meisebolle i hjerteform. I tillegg fikk de en god del solsikkefrø da fugle-restaurant-chef Øystein mistet 7,5 liters-bøtta i bakken. En spettmeis ble så ivrig at han fløy rett i vinduet og måtte tas hånd om av fugle-venn, chef og hyttevert Øystein. Noen sekunder senere var tassen på vingene igjen.

Selve nyttårsaften ble feiret sammen med gode venner i Uvdal: Tove og Lars, Irene og Knut, Lotta og Tron og Anne Lise og Øystein sammen med barna: Silje og Martin, Tormod, Viggo og lille Benjamin.

Første nyttårsdag fikk vi besøk av gjengen på Ljøtebu (Tor Tollnes sin hytte på Tunhovdåsen): Gunnhild og Narve, Berte og Reidulf og Maria og Tor. Det ble selvsagt servert gløgg og julebakst.

Dagen etter var nesten hele gjengen en tur på Langedrag (hvor Anne Lise og Øystein har investert i helårskort). Benjamin fikk sitt første møte med geita på bildet, med purka på 300 kg og med fjordingene på Langedrag-tunet.
Med oss tilbake ble Lotta, Tron og Viggo, som fikk prøve hyttas Dynegrøt. Viggo fikk mandelen, og marsipangrisen ble mottatt med stor entusiasme. Også Benjamin fikk prøve litt grøt, noe som var hans aller første møte med annen mat enn morsmelk.

Lørdag og søndag fikk vi et nydelig vær med strålende sol og 5 minus. Da måtte den nye NonrdicCab’en prøves ut. Lørdagen tok vi en trilletur til Tunsennvatnet. Søndag ble hjulene erstattet med ski, og Cab’en ble gjort om til pulk, for en kort skitur over myrene ved Buvassbrenna.


Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.