Der haren hopper

14. – 16. mars

Etter rykter fra Yr og vær-damene om godvær, tok Øystein og Anne Lise igjen turen opp til Vallebu på helgetur. Verdt å nevne er det at mange andre også hadde hørt ryktene fra Yr og vær-damene, så det var lange køer både ut av Oslo, ved Sollihøyda, gjennom Vik og ved Noresund.

Vel fremme prøvde vi en litt ny kveldsmatvariant; fine baguetter med tomat/hvitløk og olivenblanding, også kalt bruchetta. Mens vi spiste og koste oss inne, var haren i full gang med sittt måltid ute på terrassen; nemlig fugleneket. Lite visste vi at det var harepus som hadde fortært både halm, strå og havre på årets julenek.

Lørdag skinte sola og vi måtte unne oss en liten pust og kaffe i solveggen. Saueskinn, som vi fikk til jul, ble luftet og solbriller hentet fra fjorårets påskeskuff. Etterpå fikk vi oss en liten skitur rundt Buvatn. Denne gangen ble det egentråkkede løyper, da den trofaste løypekjøreren på Buvassbrenna ikke lenger er så trofast som tidligere.

Lørdags kveld ble det elgkarbonader med sauteterte grønnsaker, poteter og viltsaus. Til dessert en halv ostekake med skogsbær og mørk sjokolade…. Nydelig!

Søndagen bestemte vi oss for å ta en skikkelig off pist tur. Vi krysset til og med kommunegresen mellom Nes og Tunhovd utenfor løypene… Godt hyttefeltet aldri var veldig langt unna.

Til slutt et lite hopp tilbake til haren: Vi har nemlig fått en langøret kompis på Vallebu. Han dukker opp og forsyner seg av juleneket… Men da han forsøkte å rappe med seg hele delikatessen… da forsvant neket foran bein…. og vipps; så var haren også hoppet. 🙂


Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.