De siste juleforberedelsene

20 – 23. desember

Den fjerde helgen i advent var det tid for de siste juleforberedelsene på Vallebu. Øystein og Anne Lise hadde tilkalt forsterkninger til oppdraget, så Karin og Rahman ble også med til fjells.

Juletre fra Nesbyen: I år hadde husbonden Øystein bestilt juletre og julenek fra Mona Gulsviks gård i Nesbyen. Grana var hele 2,5 meter høy og skulle tørkes, tilpasses juletrefoten og til slutt pyntes. Da julenissene omsider var ferdige med oppdraget strålte juletreet både for hyttegjester og forbipasserende skigjengere. God dag og velkommen!, du grønne glitrende tre, som vi så gjerne ser. 🙂

Lørdag var det tid for julegrøt. Grøten ble forbredet på gammel dynegrøt-vis, dvs å koke opp melk, ris og vann for så å putten den inn i en dyne noen timer. Der holder den varmen til den tas frem og gis et oppkok før servering. Man må selvsagt ikke glemme mandelen, slik at de spente julenissene spiser seg gode og mette…. Og grøtfestens heldige vinner av Mindes marsipangris var nissen Øystein.

I tillegg til grøt og juletre bakte to av nissene det sjette og sjuende slaget kakebakst… Checked!, for årets «Syv slag». På bildet: Brune pinner, florentiner, risboller, nøttebunner, kokosmakroner, kokosboller og pepperkaker.

Til lørdagsmiddag disket Rahman og Karin opp med lammelår med grønnsaker og poteter (foto øverst til høyre).

Søndagen fikk adventsstaken endelig tent alle sine fire lys. Det ble også en mulighet for pilking og ski for et par av nissene.

… Nå kan julen trygt komme til hytta på Vallebu.
(Selv forlot hyttefolket juleidyllen og dro sørover til et snøfritt Grenland for selve julehøytiden).

 


Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.