Høst på Vallbu

4 – 6. oktober

Endelig fikk vi tid til en tur på Vallebu igjen etter intense bryllupsforberedelser, grenlandsbryllup og flytting. Denne gangen var Maria og Thomas med oss oppover. Da gjestene lot vente på seg fredag kveld, viste det seg at fam Thomas Lie hadde hytte på Tunhovdåsen, bare et steinkast unna Vallebu. Lørdag formiddag fikk også Øystein og Anne Lise en titt på bestefar Lie sitt livsverk.

Lørdagen startet med regn noe som førte til en very slow breakfast. Denne dagen skulle det vise seg at meteorologene fikk rett da de spådde finvær fra 1300 tiden. Etter en liten spasertur rundt Tunhovdåsen ble det lunsj med ostesmørbrød og ølsmaking på terrassen. Bålpanna serverte nygrillede smørbrød, og juleølet fra i fjor kom til nytte ved ølsmakingen.

Lørdag ettermiddag stod montering av IKEA hyller til hemsen på programmet før et skikkelig høstmåltid skulle forberedes.

Fårikål med Bestemors eplekake

Det blir ikke mer høst enn dette: Lukten av fårikål som koker i over 2 timer og en god italiensk rødvin. Kvelden ble kronet med bestemors varme eplekake og hjemmelaget iskrem med nøtter, rosiner og en tuch av sjokolade. Hemmeligheten til bestemor finnes i deigen, og hemmeligheten til hjemmelaget iskrem finnes i ismaskinen fra Maxbo. Vel bekomme!

Søndagen fikk hytteturen en tidlig slutt da Øystein sine data-kollegaer ventet på ham i Nydalen. Da høsten er usedvanlig flott på fjellet, lengter vi bare opp igjen til Vallebu og nye eventyr. 🙂


Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.