Pilkehelg med påskemysterium

22 – 24. mars

Fredag ettermiddag dro Marit, Øystein og Anne Lise opp til strålende forhold på Vallebu. Leif Kåre, som nettopp hadde lagt bort skiene etter nok et merke på Birken, kom litt senere. Her skulle det nemlig pilkes.

Til helgens hyttefolk sin store overaskelse var alle kranene i hytta tomme. Selv ikke grunneier Nils eller rørlegger Igor klarte å løse palmehelgens store mysterium. Hvor hadde isen gjemt seg i rørsystemene. Vi gjorde et søk 32 meter ut fra badet på hytta, og 12 meter fra pumpehust. Ingen is var å finne. Etter mange telefoner løste mystereit seg ved at vi fikk routet vann fa en annen vannkilde. Isen viste seg å blokkere vannet under veien.

Pilking: Leig Kåre og Øystein startet opptimistisk lørdags formiddag kl. 1200 begge med skinnende rent og nytt utstyr. Nå skulle fiskene i Buvatn leve utrykt. Etter bare en drøy halv time måtte Øystein prioritere påskemysteriumet med vannrørene. Leif Kåre gav ikke opp før 5 timer senere. Da Supplymanager Anne Lise utstyrte Leif Kåre med en øl, trakk hun 2 fikser på rappen. Det skulle vise seg at dette ble dagens fangst og forrett til kveldens middag.

Søndag var det nye muligheter på Buvatn. Med strålende sol og nytt mot gikk Leif Kåre og Øystein til verket igjen. Denne gangen var det Leif Kåre sin tur til å dra to fisk. Anne Lise og Marit prioriterte gauper og ulver på Langedrag. Kaffe, vaffel og matingsrunde hos dyrene er alltid en suksess.

Denne bildekrusellen krever javaskript.


One thought on “Pilkehelg med påskemysterium”

  1. Dette er en historie som varmer mitt hjerte som friluftsmann! Det eneste som trekker litt ned i denne idyllen (..kommer ikke så klart frem i skildringen), er Øystein Valles forkjærlighet for duftelys. Det ble konstantert minst ett duftelys i hytta på kvelden, noe som Valle fornektet lenge. Dette kan imidlertid forklares med at luktecellene hans i nesen kan ha fått seg en knekk, etter mye elektrikerarbeid for løsmiddelindustrien der nede i Grenlandsområdet i sine tidlige ungdomsår.

    Mvh
    Lars Monsen

    PS! Skal hilse fra Trine Rein også.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.