Familietur og grillfest

1 – 3. februar var det duket for familieleir på Vallebu. Først dukket familiene Valle, Lund og Søvde opp. Deretter meldte familien Timenes sin ankomst, Tove og Lars, Silje og Martin. Etter X antall runder inn og ut av stasjonsvogna var alle dyner, puter, stoler, vogner, leker, smokker, bleier med mer trygt plassert på to soverom. 🙂

Lørdag var det tid for Siljes store ski-debut. To ganger utfor bakken ved hytta og to tunge turer opp igjen ble dagens distanse. En litt lengre tur ble det for mor Tove som års-debuterte Storelyseren rundt sammen med Tron, Øystein og Anne Lise. Runden er i følge Endomondo 16 km lang, 312 høydemeter opp, 300 høydemeter ned med snittfart på 7,5 km i timen. Far Lars nøyde seg med 5,6 km-runden rundt Krafselia. «Alle var enige om at sin distanse passet godt med dagsformen». 🙂

Etter skitur var det klart for nok et startskudd; bålpanna på terrassen skulle fyres opp til pølsegrilling (yeah!). Store og små fikk pølser i lompe, med bacon, løk og potetsalat: Ren luxus! Vi fikk også en solid smak av påskefeeling i solveggen på snikker andersen (les: valles) uteplass.

Til kvelds disket sjefskokk Lund opp med oksestek og fløtegratinerte poteter med rotgrønnsaker. Basic skills fra heimkunnskapen, kombinert med inspirasjon fra kokeboka til farmor Timenes, resulterte i verdens beste brune gourmesaus. 

SkiturSøndag var det på nytt X antall runder inn og ut av to soverom med alle dyner, puter, stoler, vogner, leker, smokker og bleier som skulle plasseres trygt i stasjonsvogna med retur Oslo. Da roen hadde senket seg over Vallebu, tok de gjenværende leirdeltagerne den obligatoriske søndagsrunden rundt Krafselia.

Takk for en flott familiehelg!


2 thoughts on “Familietur og grillfest”

  1. Nok en nydelig Vallebu helg i sus og dus og ypperlig beskrevet i flotte ordelag av hyttepoeten, Valle! Takker så meget for flott samvær og hygge!:)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.