NM på ski

25 – 27. januar

Da var det endelig tur med Besseggen-gjengen. Etter en god logistikkøvelse gjennom uka, var det to stk sølvgrå Audi A4 1.8T avant, begge med DK-skilter, som ble valgt til transport. To helt like biler tok av fra Oslo etter jobb på fredag. Tidlig ble det klart at Øystein, Anne Lise og Gunhild satt i A4 nr 1, og Leif Kåre og Solbjørg satt i A4 nr. 2. I likhet med Petter Northug som ikke velger ski før tett opptil start, ventet Olav78 i det lengste med å velge transportmiddel. Valget endte tilslutt på A4 nr. 2 sammen med Leif Kåre og Solbjørg.

Middag

Fredag ble det ingen middag, men isteden innvielse av Opera Verde sidetallerken med ost, kjeks og god vin.

Lørdag var det duket for lokalt NM på ski… til Langedrag (mens Northug og resten av eliten gikk traseen på Hamar). Vi tror den største forskjellen på NM og oss var løypenettet… Til Langedrag må man nesten gå opp løypene selv når det blåser.

KokkenePå kvelden var det Frorud-stappa med tilhørende Finnebiff som skulle serveres. Årets viltkokker satte i gang med kveldens måltid. Finnbiffen skulle stekes sammen med finhakket løk og sopp. Dette skulle så kokes opp sammen med vann, rømme, geitost, enebær, salt og pepper. Alt dette mens Frorud fikset stappa med poteter, hvitløk og fløte.

Søndag var det tid for en ny distanse i NM på ski: Krafsetlia rundt. Det skulle vise seg å bli meget jevnt. Ingen resultater er blitt offentlig etter årets stafett.

Vi fikk også en hyggelig overaskelse på Vallebu da en flokk Gråsisik kom på besøk. Denne fuglearten hadde ikke besøkt oss tidligere. Gjengen kom for å innta et luksusmåltid på Vallebu fuglrestaurant. Alle fugler som besøkte oss denne dagen ble registret i den årlig fugletellingen på www.fuglevennen.no. Før vi tok turen tilbake til Oslo la vi ut restene av fjordårets fenalår. Blir spennende å se om noen finner veien til denne fristelsen. Kameraet er iallefall klart for action. Lykke til 🙂


Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.