Husets egne meiseboller

16. – 18. november

Anne Lise og Øystein dro nok en gang på hytta for å lakke panel. Lakkeekspressen malte de to lange veggene, kjøkkenet og fem dører som stod igjen i gangen. Resultatet ble veldig bra denne helgen også.

Men lakking var ikke det eneste som stod på programmet. Også fulglene måtte få sin del av omsorgen. Fredag laget vi Husets egne meiseboller. Følgende ingredienser dannet hovedretten; delfiafett, skrellede solsikkefrø, lettkokte havregryn, jordnøtter og mandler. Fordelingsforhold og fremgangsmåte er kjøkkenets lille hemmelighet 🙂 Fulglene har nå endelig fått del i Vallebus egen treretters: Solsikkefrød i skall til forrett, meiseboller til hovedrett og lettknuste jordnøtter til dessert. Følgende fugler er til nå observert på spiseplssen. Granmeis, kjøttmeis, toppmeis, spettmeis, dompapp og lavskrike. Med tillatelse fra vertskapet fikk også ekornet sin del.

Da vi kom opp fredagskvelden hadde en teknisk finesse i pumpehuset slått seg vrang. Det så ut til å spøke for både lakking og fuglematkokkelering. Etter litt assistanse fra pumpemannen Nils kom vannet tilbake. Som en bonus fikk Øystein smake på lokalt kildevann. Appropos smaking, vi har hatt en liten smakebit av advent; gløgg med rosiner og mandler, klementiner og en peppekake 🙂

Været: Store og små snøfiller på lørdag og strålende sol på søndag, temepraturen lå mellom 0 og -5.

Her er Vallebuoppskriften:

  • 2250 gram delfiafett
  • 1000 gram skrelte solsikkefrø
  • 1000 gram havregryn lettkokte
  • 500 gram knuste jordnøtter
  • 250 gram hakkete mandler

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.